BELANGRIJK BERICHT van de ORGANISATIE FLY- IN te GEES

In 2008 werd de eerste FLY-IN GEES gehouden , ter ere van 800 jaar Gees. Een uniek evenement met vliegtuigen (MLA’s) oldtimers (legervoertuigen, landbouwmachines, auto’s en motoren) en heteluchtballonnen.

Het smaakte naar meer en er werd nog 4x een FLY-IN georganiseerd, de laatste in 2018. In 2019 is er een (bijna helemaal) nieuw bestuur gekomen die de traditie graag wilde voortzetten.

In het najaar van 2019 zijn we begonnen met het organiseren van de 6e FLY-IN op de eerste zaterdag van september 2020. De plaats was geregeld, de eerste vergunningen waren binnen en we waren enthousiast op weg. Maar toen kwam corona en moesten we de FLY-IN helaas afblazen. Ook in 2021 en 2022 was het niet mogelijk om een evenement te organiseren. En nu met alle onzekerheden, nieuwe regels en onderzoeken die je moet doen om een vergunning te krijgen hebben wij met pijn in ons hart besloten om geen nieuwe FLY-IN te organiseren.

We willen alle oud-bestuursleden, sponsoren, landeigenaren, vrijwilligers, deelnemers en bezoekers heel hartelijk bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben. Zonder jullie was het niet mogelijk om zoiets groots in een klein dorp als Gees te organiseren.

We kijken terug op vijf geweldige FLY-IN’s te GEES.

Heel hartelijk bedankt.

Het bestuur van de FLY-IN te GEES

Foto’s / films zijn nog te zien op de website van de FLY-IN GEES www.flyingees.nl  en  www.geesweb.nl

Fly-In 2021 jaar uitgesteld naar 2022

Vorig jaar hebben we lang gehoopt en gedacht dat de FLY-IN misschien toch nog door kon gaan, dat het allemaal wel mee zou vallen. We waren al begonnen met de organisatie en dan is het moeilijk om definitief te moeten besluiten dat het echt niet lukt. Achteraf is dat een heel goed besluit geweest.

Dan zal het zeker in 2021 lukken was de gedachte van ons en ik denk van iedereen die in de organisatie van evenementen zit. Maar het is nu wel duidelijk dat Covid 19 hardnekkiger is dan wij allemaal gedacht hadden. De maatregelen nu zijn zelfs zwaarder dan vorig jaar. 

Het vaccineren is gestart en misschien zijn de meeste mensen in september wel gevaccineerd als alles meezit. Maar we horen de eerste tegenvallers al weer. Dus of dat lukt is nog maar de vraag.

Het organiseren van de FLY-IN begint al in december/januari met het aanvragen van de benodigde vergunningen. Ook het regelen van alle andere zaken begint dan al langzaam op gang te komen. Sponsoren moeten worden gezocht, hekken gereserveerd en zo verder.

Op dit moment is het niet mogelijk om te vergaderen op de manier dit voor ons het beste werkt: namelijk met z’n allen rond de tafel en dan van alles overleggen en ideeën opperen.

Het aanvragen en verkrijgen van een vergunning is nu ook onzeker. Tot 1 juni in ieder geval geen evenementen, en daarna…..? 

Ook het bezoeken van sponsoren is nu niet aan de orde. 

Daarom is het voor ons ook dit jaar niet mogelijk de FLY-IN te organiseren. Wij hebben dan ook moeten besluiten de FLY-IN weer uit te stellen, nu naar 2022. 

Wij gaan er van uit dat er dan een geweldige FLY-IN zal zijn met weer veel enthousiaste vrijwilligers , deelnemers, en bezoekers.

Tot die tijd: Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Bestuur FLY-IN,

Fly-In Gees uitgesteld naar 2021

Met trots mogen we aankondigen dat op 4 september 2021 er een 6e
editie komt van FLY-IN Gees. Wij stonden in de startblokken om dit
geweldige evenement op 5 september 2020 te organiseren. Ook voor ons
geldt dat de gezondheid van onze deelnemers, bezoekers en
vrijwilligers voorop staat. Vandaar dat wij besloten hebben om de
Fly-In een jaar uit te stellen.


De Fly-In draait om Micro Light Aircrafts (MLA), oldtimers, trekkers,
legervoertuigen (DPA) en er zullen verschillende luchtballonnen
opstijgen aan het eind van de dag. Lijkt het u leuk om in
zo’n ballon mee te mogen varen en vanaf boven het prachtige Drentse
landschap te aanschouwen, houd dan onze website in de gaten.

De FLY-IN is inmiddels een begrip in Gees en omstreken, en dit evenement zouden
wij ook niet zonder vrijwilligers kunnen organiseren. Wij vragen dan
ook om deze datum alvast te blokkeren in je agenda, en u massaal op te
geven om ons te helpen op deze dag. Wij zullen jullie het aankomende
jaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Wij zijn druk bezig
met het organiseren van allerlei activiteiten op het terrein.


Wilt u sponsoren, u vast opgeven voor de luchtballonen of aanmelden
als vrijwilliger? Dat kan! Even mailen naar event-flyin@outlook.com of
bellen naar 0646273498 (Mark Euving).
Wij hopen om volgend jaar samen een prachtige dag te beleven, zoals
we ook de vorige 5 edities hebben gehad.

Oogsten triticale – Zaterdag 21 juli

Afgelopen voorjaar is er door Jan Oost en Jaap Euving triticale gezaaid. Intussen is het bijna tijd om dit, uiteraard op de ouderwetse manier, te oogsten.

Wanneer de weergoden ons gunstig gezind zijn, zal dit aankomende zaterdagochtend 21 juli vanaf 10:00 uur gebeuren. Dit alles is te zien bij het perceel naast Dorpsstraat 79.

Iedereen is van harte welkom!

 

Fly-In Gees 2018 op 1 september

Op zaterdag 1 september 2018 is het weer zover: de FLY-IN GEES. Deze jubileum editie belooft weer een spektakelstuk te worden met o.a. MLA’s, oldtimers, heteluchtballonen en verschillende activiteiten. In de loop van het jaar worden er meer details bekend gemaakt over deze vijfde editie.

Hieronder ziet u alvast de flyer voor de aankomende editie: